El Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina se celebra anualment el 6 de febrer per a denunciar els efectes de l’extirpació total o parcial de teixit dels òrgans genitals femenins, particularment del clítoris (clitoridectomia), amb la finalitat d’eliminar el plaer sexual en les dones, considerant raons culturals, religioses o qualsevol altre motiu no mèdic.
Reflecteix una desigualtat entre els sexes molt arrelada i constitueix una forma extrema de discriminació contra dones i nenes. Aquesta pràctica viola els seus drets a la salut sexual i reproductiva, la seguretat i la integritat física, el dret a no ser sotmeses a tortures i tractes cruels, inhumans o degradants i el dret a la vida en els casos en què, malauradament, el procediment acaba produint la mort.
En aquest Dia de Tolerància Zero, des de l’Associació Feminista Les Bruixes fem una crida en favor de l’adopció de més mesures per a posar fi a la mutilació genital femenina i assegurar el ple respecte dels drets humans de totes les dones i les nenes arreu del món. #MutilaciónGenitalFemenina #FeminismeEnLluita