El dijous 9 de Març a les 20h a l’Auditori Barrades, amb motiu del Día de la Dona Treballadora, s’inaugura l’exposició col·lectiva de l’Art En Femení.

Les obres són fetes per noies i nois d’institut de la ciutat de L’Hospitalet, entre elles també hi serà el nostra super photocall per a qui vulgui fer-se fotos.

A més tindrem el gran privilegi de llegir un manifest que hem elaborat amb tot el nostre cor, a continuació el podeu llegir:

MANIFEST FEMINISTA

Commemorem un any més un nou 8 de Març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. Una data que no ens ofereix res per celebrar, sinó un motiu més per lluitar. En els temps que ens ha tocat viure, som testimonis dels atacs continus contra els drets i les llibertats de les dones. Des del feminisme continuem lluitant per avançar en la igualtat real i efectiva entre dones i homes, i volem aconseguir que aquesta lluita sigui una bandera de tota la ciutadania.

Totes tenim al cap a les 16 dones assassinades pel masclisme durant el temps que portem del 2017, però totes sabem que això és només la punta de l’iceberg que es veu de la violència que patim totes les dones, pel simple fet de ser dones.

Les dones som les que patim la desigualtat salarial, la discriminació per accedir a un treball, la precarietat en l’estabilitat laboral, la necessitat de demostrar doblement les nostres capacitats, les dificultats per accedir a llocs de direcció i trencar l’anomenat sostre de cristall, o l’assetjament sexual.

Som conscients que els contractes laborals parcials i més precaris són assignats, majoritàriament, a les dones i, en conseqüència, patim unes condicions laborals molt més precàries i tenim una remuneració molt inferior. En aquest sentit, les retallades en els serveis socials com l’ajuda a la dependència, precaritzen aquest servei i, a més, ataquen directament a la qualitat de la vida de les dones, ja que han provocat una reorganització del treball de cures, que recauen principalment en les dones.

Cal destacar el paper de les dones immigrants, que són les més vulnerables. Dones que migren per poder sobreviure, i es troben exposades a patir explotació laboral, sumant una doble discriminació,  el fet de ser immigrant i de ser dona. Aquestes dones pateixen diàriament la discriminació i la violència masclista caracteritzada per constants abusos i assetjament sexual.

Denunciem també que aquestes desigualtats laborals potencien les violències dins de les llars, ja que segons les estadístiques, més de la meitat de les dones maltractades es troben en atur.

Des de l’Associació Feminista Les Bruixes reclamem un compromís amb la lluita feminista, recolzant  les demandes feministes i donant facilitat i recolzament a les organitzacions que lluiten pels drets de totes les dones.

Com va dir Simone de Beauvoir «El feminismo es una forma de vivir individualmente y de luchar colectivamente«. I per això, LLUITEM JUNTES, COMPANYES!

 

Comptem amb vosaltres per aquest moment tan especial! La lluita feminista mai acaba companyes!