Aquest any tornem a Fer la lectura del manifest feminista durant la inauguració de l’Art en Feminí.El manifest és el següent:

JUNTES SOM MÉS!

Cada 8 de març celebrem l’aliança entre dones per a defensar els nostres drets conquerits. Ens precedeix una llarga genealogia de dones activistes, sufragistes i sindicalistes. No obstant això, sabem que encara no és suficient: queda molt per fer i nosaltres seguim lluitant.

Les nostres identitats són múltiples, som diverses. Som TOTES. Juntes avui parem el món i cridem: PROU! Davant de totes les violències masclistes que ens travessen.

PROU! D’agressions, humiliacions, marginacions o exclusions.

PROU! De violències masclistes, quotidianes i invisibilitzades que vivim les dones sigui quina sigui la nostra edat i condició.

PROU! D’opressió per les nostres orientacions i identitats sexuals! Si ens toquen a una, ens toquen a totes!

PROU! de discriminació salarial pel fet de ser dones, de menyspreu i d’assetjament sexual en l’àmbit laboral.

Exigim ser protagonistes de les nostres vides, de la nostra salut i dels nostres cossos, sense cap tipus de pressió estètica.

Exigim un avanç en la coeducació en tots els àmbits i espais de formació i una educació que no relegui la nostra història als marges dels llibres de text; i en la que la perspectiva de gènere sigui transversal a totes les disciplines. No som una excepció, som una constant que ha estat callada!

Cap dona és il·legal. Diem PROU! al racisme i l’exclusió. La conseqüència directa de les guerres són milers de dones migrades i refugiades arreu del món, dones que som victimitzades, oblidades i violentades.

Som dones lliures en territoris lliures!

Exigim plena igualtat de drets i condicions de vida i la total acceptació de la nostra diversitat.

Avui reivindiquem una societat lliure d’opressions, d’explotació i violències masclistes. Fem una crida a la rebel·lia i a la lluita davant el patriarcat que ens vol dòcils, submises i callades.

ENS VOLEM LLIURES, ENS VOLEM VIVES, FEMINISTES, COMBATIVES I REBELS!

Avui, la vaga feminista no s’acaba:

SEGUIREM FINS ACONSEGUIR L’UNIVERS QUE VOLEM!